středa 23. září 2015

Recipe: Creamy Spinach Spetzle


Na instagramu jsem publikovala fotku téhle dobroty a přišlo mi spoustu dotazů na recept. A jelikož všem strašně moc chutnalo, hodím pro další zájemce recept i zde. Původní recept není příliš zdravý, ale ukážu vám, jak lze ty nezdravé ingredience nahradit, aby si tuto dobrotu mohli dopřát úplně všichni. I ti, co jsou v dietě. 


Budete potřebovat (na 2-3 porce):
250 g vaječné špecle / semolinové (celozrnné) nudle
150 g anglická (kvalitní) slanina
450 g (mražený) špenát
2 ks bílá cibule
1 lžíce olivový olej
150 ml (1 kelímek) smetana 31% / 1 kelímek (150-200 g) cottage - rozmixujte do hladka
2 vejce
lžička solamylu / lze vynechat
čerstvá (sušená) bazalka
granulovaný česnek
sůl, pepř
parmazán

Postup:

Nejdříve si dáme (dle návodu) vařit špecle. Na pánvi si na oleji osmahneme cibulku spolu se slaninou a na druhé pánvi spaříme popř. rozmrazíme špenát, který následně osolíme a přidáme granulovaný česnek. (Pozn. Pokud jste milovníci česneku, použijte čerstvý a osmahněte ho spolu s cibulkou.) Jakmile jsou špecle hotové, slijte přebytečnou vodu, ale trochu v hrnci ponechejte. Výsledná omáčka bude mít díky tomu krémovitější konzistenci. Ke špeclím přidejte cibulku se slaninou, špenát a vše důkladně promíchejte. V hrníčku si vytvořte směs ze smetany, rozšlehaných vajec a ochuťte bazalkou, solí, pepřem. Nakonec můžete vmíchat lžičku solamylu (škrobu), aby směs dobře zhoustla, ale není to nutností. Směs nalijte na špecle, zykryjte poklicí a nechte alespoň 5 min uležet, aby nebyla vejce syrová. Na závěr vše promíchejte a můžete podávat s nastrouhaným parmazánem.

Postup je dost podobný jako u špaget carbonara.

Dobrou chuť!

...

V sobotu se můžete těšit na (podle mě) zajímavý článek o jídle a součástí bude dárek pro všechny!
Tak to nezmeškejte!

SHARE:

5 komentářů

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig