Díky Bloss, Maggie a B* je na světě nový projekt s názvem FitFam Bakers a musím říct, že mě opravdu hodně zaujal! Pro více informací klikni zde. No a jak jinak ho lépe podpořit než se jednoduše zúčastnit. Navíc je báječné, že se může zúčastnit úplně každý (tedy i "neblogger"), takže směle do toho. Připravte pokrm dle své fantazie, nažhavte foťák a s radostí sdílejte - na svůj blog/ Facebook/ Instagram (s hashtagem #fitfambakers)
1. téma: Single serving
(cokoliv, co připravujete pouze pro vás - 1 porce)
Pro mě, jakožto "food blogerínu", nemohlo být zadání snadnější. Rozhodla jsem se sdílet tu nejchutnější snídani, jakou kdy má fantazie zplodila...
Perníkovo-hruškové lívance
Budete potřebovat (1 větší porci):
2 menší vejce
asi 50 g odtučněného tvarohu
3 lžíce mléka
1 lžíce (arašídového) oleje
4 lžíce ovesných rozemletých vloček
2 lžíce celozrnné mouky
1 velká nastrouhaná hruška
1/2 lžičky jedlé sody
med či jiné sladidlo
1 lžička koření medový perník (nevynechávat!)
1/2 lžičky skořice
špetička soli
Postup je velice snadný. Tekuté ingredience smíchejte se sypkými a na rozpálené (nejlépe nepřilnavé) pánvi tvořte lívanečky, které jsem já osobně servírovala s domácí marmeládou, tvarohem rozmíchaným s karobem a na ozdobu pokladla kousky hrušky.
PS: Množství daných ingrediencí je přibližné! Postupujte tak, aby těsto mělo jogurtovou konzistenci (dořeďte mlékem/ zahustěte vločkami či moukou).
mňam! :)
OdpovědětVymazatHrušku moc nemusím, ale s jablíčkem by to určitě také šlo! :))
OdpovědětVymazatA lívance... já jsem prostě lívancová, takže taková snídaně by mě dostala do kolen. :D
Já taky ne...ale pokaždé, co ji vyzkouším v pečené podobě, tak se jablko může jít zahrabat. Chuťově to uvnitř moc nepoznáš...určitě jí dej šanci :-)
VymazatSi super!!! :* děkujeme za podporu :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc, kočko :-*
VymazatSkvěle! Děkujeme za příspěvek! :-)
OdpovědětVymazatBylo mi potěšením! :)
Vymazatno to vypadá super !!! :)
OdpovědětVymazatooo ňami ňami!!!
OdpovědětVymazatMnam pernikove livance zkusim !
OdpovědětVymazatMňam! :)
OdpovědětVymazatMňam, mňam!:)
OdpovědětVymazatTak toto vyzerá úžasne!! Jednoznačne si tieto lievančeky urobím v nedeľu ráno (nedeľné raňajky musia byť u mňa sladké). Ďakujem za recept
OdpovědětVymazatkukucova.blogspot.sk
Mňam tak na to su budu těšit zítra po lekce jógy! Vypadá to užsaně. Love run eat repeat
OdpovědětVymazatNejlepší lívance na světě. Fakt! ♥ Kam se hrabou ty americké. Tyhle jsou víc fluffy a jako bonus ještě zdravé. #tochceš Jen ta "větší" porce mě totálně porazila. Řekla jsem si, že to bude tak akorát pro mě. Vždyť na snídani bych snědla mámu s tátou a Prahu k tomu. Jojo. Už po půlce jsem funěla a poslední čtvrtka čeká na svačinu v ledničce. :DD
OdpovědětVymazatKaždopádně, snad nebude vadit, když malinko pozměněný recept použiju i na svůj blog. Tohle totiž nejde nesdílet dál. Samozřejmě Tě tam ale zmíním. :))
Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)
Jéé, to mě strašně moc těší!!! No jasně, že nevadí! Jsem jedině ráda :*
Vymazat