neděle 9. února 2014

Recipe: Pear Gingerbread Pancakes | Perníkovo-hruškové lívance


Díky Bloss, Maggie a B* je na světě nový projekt s názvem FitFam Bakers a musím říct, že mě opravdu hodně zaujal! Pro více informací klikni zde. No a jak jinak ho lépe podpořit než se jednoduše zúčastnit. Navíc je báječné, že se může zúčastnit úplně každý (tedy i "neblogger"), takže směle do toho. Připravte pokrm dle své fantazie, nažhavte foťák a s radostí sdílejte - na svůj blog/ Facebook/ Instagram (s hashtagem #fitfambakers)

1. téma: Single serving 
(cokoliv, co připravujete pouze pro vás - 1 porce)

Pro mě, jakožto "food blogerínu", nemohlo být zadání snadnější. Rozhodla jsem se sdílet tu nejchutnější snídani, jakou kdy má fantazie zplodila...

Perníkovo-hruškové lívance


Budete potřebovat (1 větší porci):

2 menší vejce
asi 50 g odtučněného tvarohu
3 lžíce mléka
1 lžíce (arašídového) oleje
4 lžíce ovesných rozemletých vloček
2 lžíce celozrnné mouky
1 velká nastrouhaná hruška
1/2 lžičky jedlé sody
med či jiné sladidlo
1 lžička koření medový perník (nevynechávat!)
1/2 lžičky skořice
špetička soli

Postup je velice snadný. Tekuté ingredience smíchejte se sypkými a na rozpálené (nejlépe nepřilnavé) pánvi tvořte lívanečky, které jsem já osobně servírovala s domácí marmeládou, tvarohem rozmíchaným s karobem a na ozdobu pokladla kousky hrušky.

PS: Množství daných ingrediencí je přibližné! Postupujte tak, aby těsto mělo jogurtovou konzistenci (dořeďte mlékem/ zahustěte vločkami či moukou).

SHARE:

16 komentářů

  1. Hrušku moc nemusím, ale s jablíčkem by to určitě také šlo! :))
    A lívance... já jsem prostě lívancová, takže taková snídaně by mě dostala do kolen. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne...ale pokaždé, co ji vyzkouším v pečené podobě, tak se jablko může jít zahrabat. Chuťově to uvnitř moc nepoznáš...určitě jí dej šanci :-)

      Vymazat
  2. Si super!!! :* děkujeme za podporu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvěle! Děkujeme za příspěvek! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mnam pernikove livance zkusim !

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto vyzerá úžasne!! Jednoznačne si tieto lievančeky urobím v nedeľu ráno (nedeľné raňajky musia byť u mňa sladké). Ďakujem za recept
    kukucova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam tak na to su budu těšit zítra po lekce jógy! Vypadá to užsaně. Love run eat repeat

    OdpovědětVymazat
  7. Nejlepší lívance na světě. Fakt! ♥ Kam se hrabou ty americké. Tyhle jsou víc fluffy a jako bonus ještě zdravé. #tochceš Jen ta "větší" porce mě totálně porazila. Řekla jsem si, že to bude tak akorát pro mě. Vždyť na snídani bych snědla mámu s tátou a Prahu k tomu. Jojo. Už po půlce jsem funěla a poslední čtvrtka čeká na svačinu v ledničce. :DD
    Každopádně, snad nebude vadit, když malinko pozměněný recept použiju i na svůj blog. Tohle totiž nejde nesdílet dál. Samozřejmě Tě tam ale zmíním. :))
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to mě strašně moc těší!!! No jasně, že nevadí! Jsem jedině ráda :*

      Vymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig