sobota 8. února 2014

Food Diary XIII.

Snídaně: Ovesnobanánová kaše s mixem oříšků a burákovým máslem

Krásnou sobotu vám přeji!

Doufám, že jste na tom po zdravotní stránce o moc lépe než já, jelikož mě opět skolilo nachlazení. To mi však včera nezabránilo v pořádné oslavě mých jmenin v podobě opětovného cvičení, nákupů snad ve všech zdravých výživách, kávičkování a ani party party, takže dnes kromě bolesti v krku a rýmy, trpím i pořádnou kocovinou. Ale dost sebelítosti! Jdu se chystat do práce a vy si mezitím prohlédněte těch pár fotografií jídel, které zase po delší době přidávám.

Snídaně, svačina: Mrkvový koláč podle Monči (recept zde)


Snídaně: Celozrnné tousty s burákovým máslem, banánem a skořicí 

P.S Má první a poslední sklenice! Nechápu, jak jsem se mohla zamilovat do burákového másla, když nejím arašídy! Nejsem schopná se ovládat, takže někdy je lepší určité potraviny doma nemít. Zas někdy příště, krasavče <3


Oběd: Pohanka s cibulkou, mrkví, hráškem, rukolou a kozím sýrem


Oběd: Bulgur s cibulkou, mrkví, hráškem, rukolou a kozím sýrem

To je tak, když si zamilujete kombinaci určitých chutí. V tomto případě se perfektně doplňuje nahořklá chuť rukoly s výrazným kozím sýrem. Přesto, že se bulgur stále řadí mezi mé nejoblíbenější přílohy, varianta s pohankou byla o poznání chutnější. Její zvláštní specifická chuť vše perfektně doladila.


Oběd: Kuřecí nudličky na kari se sezamem a bio karotka na másle s hráškem


Rekonvalescence = zázvorovo-citrónový čaj


Sushi bych dokázala jíst denně! A poprvé jsem ochutnala kokosovou vodu a je to opravdu dobrota, takže příště si ji dám určitě znovu.

...

A u rybiček zůstaneme. Zde je můj podrobně zdokumentovaný nedělní oběd. Rybu si dávám jen jednou za čas, ale budu se ji snažit zařazovat do jídelníčku častěji. Už jen proto, jaká to je dobrota!


Pstruh duhový se salátem (italský sálát, rukola)
* tento je ze soukromých zdrojů - živen navíc speciálními granulemi, i maso má tedy naprosto odlišnou strukturu i chuť


Jen osolit, poklást plátky másla a péct při 200°C asi 15-20 minut.


...

Jíte často ryby? A kde je nejraději nakupujete? Mi se zatím opět nejvíce zamlouvá nabídka Lidlu.

SHARE:

24 komentářů

  1. miluju mrkvové koláče a ryby! :) vylež se z kocoviny a opožděně všecičko nejlepší

    OdpovědětVymazat
  2. Dřív jsem ryby moc nejedla, ale v poslední době se je snažím zařazovat :) Nejraději mám lososa, kterého kupuju buď v Globu nebo Lidlu, i pstruh a makrela je fajn :) U nás ve zdravé výživě vaří často ryby, takže jsem už ochutnala třeba i mečouna, je to fajn změna :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta pohanka vypadá naprosto užasně, mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. Prvni a posledni sklenice maslicka? Hrozna predstava!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne doživotně :-D Ale v blízké době určitě. Mám však kvalitní náhradu (více v jiném článku).

      Vymazat
  5. Všechno vypadá jako vždy skvěle!:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Juu mňam, ten pstruh teda vypadá fakt krásně!! Já teda tolik ryby taky nejím, ale miluju je!! Zrovna dneska mám teda k obědu gnocchi se špenátem a rybičkou, takže se těším:)) ale vždy, když jsem u taťky (Každý druhý víkend), mám u něj lososa♥ a toho bych mohla jíst pořád!:D Moc hezké fotky, těším se na další food diary:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Já mám taky ráda lososa, a proto mě zajímala tahle rybička, kterou známý pojmenoval "falešný losos" a byla tedy o poznání lepší! Mňam...škoda, že přímo tato (speciálně krmená) není moc k sehnání.

      Vymazat
  7. Haha ja mám rovnaký problém s burákovám máslom :D už si ho zakazujem kupovať, pretože keď ho mám doma, nejem nič iné :D a nemám problém ,,spucovať" celý pohár za týždeň :D :D
    super príspevok
    CHOCOLATE KISS

    OdpovědětVymazat
  8. Musím ti pochválit fotky. Fotit jídlo není nic jednoduchého a tobě se to daří. :)
    (A mám na všechny tvé jídla chuť, mňam)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta ryba vypadá fantasticky :-) Já si často kupuju lososa z Lidlu.

    OdpovědětVymazat
  10. Vítej v klubu lidí s kocovinkou ;D
    I když mám žaludek trochu na vodě, stejně bych to všechno snědla! Hlavně to s tím kozím sýrem, ten miluju))

    OdpovědětVymazat
  11. já se po celém životě výhradně bez ryb snažím občas něco ochutnat a duhový pstruh je další na seznamu :) nemám moc v lásce rybí texturu masa, takže u mně vede obyč treska :D ale na chuť určitě losos :) ještě jsem zkoušela keříčkovce místo kapra na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mňam, ty jídla vypadají božsky! Já ryby miluju, a vůbec nejvíc asi lososa :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mně by tedy k obědu chyběly sacharidy, ale jinak to vypadá super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejím takhle denně :-D A měla jsem náročný večer, takže jsem přílohu zařadila účelně na večer :-)

      Vymazat
  14. Neni tu sushi náhodou ze sushi restaurace v Perunově ulici na Vinohradech? Jestli ne, tak ho aspon můžu takhle doporučit, zaručeně nejlepší (a zároveň levné) sushi široko daleko! :D
    Klára
    www.kamilaklara.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, jsem z Ostravy :-D Ale děkuji za tip, může se jednou hodit :-)

      Vymazat
  15. Dodatečně všechno nejlepší k svátku, beru :*
    krásně si hamáš, ta pohanka se mi líbí nejvíc a ryby taky zbožňuju, jen je nevím tak často, jak bychom měli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji zlatko :-* Taky jím ryby hrozně málo... ale taky, že jsem jen chudá studentka :-D

      Vymazat
  16. Příště mi snad dojte, že takovýhle článek nemám otvírat v 11 večer... :D

    OdpovědětVymazat
  17. Ja jsem na ar.masle zavisla jen, kdyz ho mam doma. :D
    Ryby moc casto nejim, ale mam je rada, treba takoveho lososa, mnam. :P

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig