Tak mám pro vás další Šmakoun recept. Tentokrát pro změnu sladký. Rozhodla jsem se spojit jáhly s chutí švestek a skořice a vytvořit sušenky. Nečekejte žádné křupavé cookies. Jsou hezky vláčné, ale za to ke snídani s mlékem přímo jako dělané!
Co budete potřebovat:
150 g jáhel
50 g jáhlových / ovesných vloček
200 g (1 balení) Šmakoun švestka se skořicí
100 g bílého jogurtu
3 lžíce medu / 30 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1 lžíce karobu
(nasekané vlašské oříšky)
Postup:
Podle návodu si ve vodě uvaříme jáhly. Nezapomeňte je alespoň 3x spařit, aby nebyly hořké.
Šmakouna si nahrubo nastrouháme a i se zbytkem ingrediencí přidáme k uvařeným jáhlám. Vznikne nám těsto, které se bude trochu lepit, ale i tak by se s ním mělo poměrně dobře pracovat.
Z těsta tvoříme sušenky. Já zvolila větší (ala americké cookies :-D) a vzniklo mi tak 16 sušenek. Do dávky na druhý plech (menší polovina těsta) jsem přimíchala lžíci karobu a hodilo by se do nich i pár na drobno nakrájených vlašských oříšků.
Troubu si předehřejeme na 180°C a sušenky pečeme přibližně 25-30 minut, dokud na povrchu nezezlátnou.
karobové - před upečením
po upečení
Hodnoty na 16 ks:
1 sušenka (o průměru cca 7cm):
292 kJ / S: 12 g, B: 3 g, T: 0,8 g
Narozdíl od klasických sušenek téměř bez tuku!!!
...
Doufám, že recept zkusíte a pak mi dáte vědět, jak vám sušenky chutnaly :)
Mně se hrozně líbi to široké využití šmakouna! :) Takových možností :) sušenky by mě z něj tedy vážně nenapadly, vypadají skvěle:)
OdpovědětVymazatThanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading
OdpovědětVymazatit, you can be a great author. I will make certain to bookmark your blog and will often come back very soon. I want to encourage
you to continue your great writing, have a nice weekend!
Also visit my web page food recipe (twitter.com)
Všude vidím recepty se Šmakounem, ještě nedávno jsem netušila co to vůbec je :D Ale recept vypadá zajímavě, ovesné a jáhlové sušenky mám hrozně ráda :)
OdpovědětVymazatwww.meadelaida.blogspot.com
S radostí budu informace šířit dál :-) a těším se na další recepty a rady :-)))
OdpovědětVymazatMaria (maria_cornell@ptt.edu)