sobota 31. srpna 2013

Fresh start - 1.week


A jak jsem slíbila, mám tady shrnutí mého prvního healthy eating a workout týdne. 


Odpusťte ty anglické názvy, ale mi to tak nějak zní líp (ostatně jako vše v angličtině, kterou miluji).


Startovní váha: 64,9kg
Výška: 174 cm
Cíl: 58-60kg (závisí na množství svalové hmoty) do 1-2 měsíců

So 24.8. 2013
Sportovní aktivita:
 1 h inline bruslení

Ne 25.8. 2013

Sportovní aktivita:
 2,5h procházka  (z toho 1h 50min; 7,22km; -434 cal)
Zapla jsem aplikaci o něco později.



Po 26.8. 2013
Sportovní aktivita:
 Jillian Michaels Killer Abs level 1
6 hodin v práci (18h-24h)
Vždy se tam dost naběhám a dostanou zabrat i ruce, jelikož přenáším těžké oblečení z místa na místo.

Út 27.8. 2013

Sportovní aktivita:
1,5 h inline bruslení (18,74 km; -777 cal) 



Jídelníčky jsem si začala zapisovat až od středy.

St 28.8. 2013

Jídelníček:
Snídaně - celozrnná banánová bábovka podle Dewii (recept zde) + 100g bílého jogurtu s marmeládou
Pekla jsem ji do dortové formy a místo polevy jsem půl těsta obarvila hořkým kakaem a musím říct, že to tmavší těsto je chuťově ještě lepší, takže příště bude kakaová celá.
Dopolední svačina - malá broskev
Oběd - basmati rýže, pečené kuře, zelný salát (z Lidlu nečekaně - ten vám ještě vyfotím, protože je opravdu výborný a obrovská sklenice stojí jen pár korun)
Odpolední svačina - (asi ovoce - nepamatuji si)
Večeře - tepelně zpracovaná zelenina (přesně si nepamatuji)


Sportovní aktivita:
45 min inline bruslení (13 km; -470 cal)



Čt 29.8.2013
Jídelníček:
Snídaně - celozrnná banánová bábovka + lžíce marmelády + lžíce tvarohu s karobem
Dopolední svačina - kousek bábovky + hroznové víno
Oběd - 2 jarní závitky + 12ks vegetariánského sushi
Odpolední svačina - kousek bábovky + hroznové víno + malá broskev
Večeře - kuřecí rizoto s cuketou, čínským zelím, kokosovým mlékem a kari kořením


Neuvěřitelná dobrota! Doporučuji ochutnat. Celkově jsem spojení kokosového mléka a kari podlehla.
Sportovní aktivita:
Jillian Michaels 30 days shred level 2 

Pá 30.8201.3
Jídelníček:
Snídaně - ovesnorýžová kaše s brusinkama, banánem, dýňovými semínky a mandlemi



Dopolední svačina - kousek celozrnné banánové bábovky + lžička kokosového mléka

Oběd - celozrnné špagety se zeleninovou směsí (rajče, kapie, cuketa, mrkev, kousek mozarelly) posypané eidamem
Mamčina porce byla víc fotogenická :-D Já měla porci přibližně poloviční.
Odpolední svačina - žádná
Večeře - salát (italský salát, rajče, paprika, okurka, hroznové víno) s uzeným tvarohem a tzatzikama jako dressing (obojí z Lidlu; tztatziky jsou z řeckého týdne, ale jsou stále k dostání) + ještě teplá pšeničnožitná bagetka



Sportovní aktivita:

2,5h jízda na kole (54 km; -1150 cal)


Ostrava -> Pržno (těsně před Frýdlantem n.O.)
So 31.8.2013

Snídaně - celozrnná banánová bábovka s lžičkou kokosového mléka a marmelády 
(Konečně padl poslední kousek.)
Dopolední svačina - bílý jogurt s různými semínky (včetně chia) + hroznové víno + malá broskev
Oběd - salát (viz. předešlá večeře) akorát místo bagetky celozrnné mašličky
Odpolední svačina - 3 čtvrtky melounu
Večeře - kuřecí nudličky s jarní cibulkou, kokosovým mlékem a kari + strouhaná cuketa s vejcem a eidamem orestovaná na pánvi



Sportovní aktivita:

8h v práci (8h-16h)

Shrnutí 1. týdne

Co se týče sportovních aktivit, tak jsem na sebe pyšná, jelikož jsem téměř každý den zvedla ten líný zadek a pořádně si mákla. S Jillian zatím musím opatrně. Začínám proto s těmi lehčími cvičeními, ale používám 2kg činky, takže se i tak pořádně zapotím. Doufám, že to příjemné počasí ještě nějaký ten pátek vydrží, jelikož si užívám venkovních sportů. Nikdy jsem fitkům moc neholdovala a asi jim na chuť ani nikdy nepříjdu. Každopádně na podzim a zimu mi nic jiného nezbývá, když opomenu domácí videa, která jsou fajn, ale potřebuji prostě trochu pestřejší program.




Ohledně jídelníčku jsem také spokojená. Již zmiňovaná celozrnná bábovka od Dewii byla moc dobrá, ale už jsem poučená, že vše musím péct v takovém množství, abych měla danou věc maximálně na 3krát. Buchty, bábovky, moučníky a jiné sladké pokrmy pak výhradně na snídaně, nikoli svačinky (jak jste si již mohli všimnout třeba ve čtvrtek - to jsem se opravdu přebábovkovala). Takže v plánu je nákup nových menších forem/formiček, díky kterým budu schopna péct třeba i dva různé pokrmy najednou, ale oba v takovém množství, abych je pak nejedla i z nutnosti, aby se nezkazily/neoschly/.... Já totiž jídlo zásadně nevyhazuji.







Důležitý je také pitný režim, který poctivě dodržuji. Ráno si k snídani vařím 400-500ml melty s mlékem a 1,5l neslazeného zeleného čaje. Přes den střídám ovocné čaje a čistou vodou. Můj celkový pitný režim se nyní pohybuje kolem 3-4 litrů, což je u mě opravdu výkon, jelikož já tomu pití nikdy moc nedala, a to bohužel obzvlášť v létě, kdy je pitný režim nejdůležitější. V chladnějším období si vařím čaje, tak s tím nemám takový problém, jelikož ty opravdu miluju.

Aktuální váha: 62,7 kg (úbytek za 7 dní 2,2kg)

Dnes jsme měli rodinnou grilovačku, ale nakonec jsem bohužel/bohudík musela zůstat doma. Asi jsem ve výsledku ráda, jelikož si nejsem jistá, zda-li bych měla natolik silnou vůli, abych všem těm dobrotám odolala. Grilované kuřecí, zelenina, pšeničnožitný chléb - podle mě i docela vhodná večeře, ale ty brambůrky, tyčinky, asi 3 druhy buchet a další laskominy, to by bylo pro mne hotové týrání. Co oči nevidí, to mysl netrápí. Trošku jsem si to přísloví poupravila :-D

...

Tak a teď už mě můžete zavalit komentáři :)


SHARE:

21 komentářů

  1. Jak se pracuje s aplikací Runtastic? Musím mít zapnutý internet v mobilu, když půjdu běhat či na procházku?:)) Díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Tedaa, jsi dobrá!! Takový výsledek je naprosto parádní, o tom si můžu nechat jen zdát:) Ale oproti tobě jsem taky líná veš:X gratuluju k výsledkům i snaze!=) Jinak jídlo vypadá taky hezky, miluju bábovkové a koláčové svačinky:) jako snídaně mě to totiž moc nezasytí, jsem mimozemšťan:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moooc!! Jsem taky neuvěřitelně líná. Je třeba se k tomu dokopat. No, taky jsem si říkala, že kousek bábovky nemůže přece zasytit, ale třeba s trochou jogurtu a ovocem bez problému :)

      Vymazat
  3. Úžasné výsledky! Len tak dalej :) Si skvelým príkladom, že ked niekto niečo chce, tak sa všetko dá :) A ešte by som sa chcela opýtať, to ma strašne zaujíma, že ako robíte vy všetci takéto fotky toho čo odcvičíte. Že z toho vznikne takýto obrázok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Mám v mobilu aplikaci Runtastic (runtastic.com), kde si stačí navolit typ sportu a díky GPS mi počítá vzdálenost, kterou uběhnu/ujedu, převýšení, čas, rychlost a díky těmto paramětrům i přibližně spálené kalorie. Opravdu úžasná věcička :) Ale možná si do budoucna pořídím přímo sporttester, který měří tepovou frekvenci.

      Vymazat
  4. Super výsledky, jídelníček a pohyb! Grratuluju :) Já taky jídlo nevyhazuju, je mi to líto, asi jsem tohle podědila po tátovi :D mně doma pomáhají s buchtami máma a bratr, takže tak do tří dnů je to fuč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to u nás ty moje "výtvory" nikdo nechce jíst už z principu :-D No co no, neví o co přichází.

      Vymazat
  5. Fíha, úbytek přes 2 kila za týden mi přijde dost! :-O
    Jídla máš moc pěkná. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jde to nějak moc rychle, ale to ty první kila vždycky. Navíc tím potvrzuji, jak moc špatně a hodně jsem jedla. Ta změna je tímpádem dost velký šok pro tělo. Ale nejvíc jsem nadšená z toho, jak se mi zlepšila pleť a zmizely zdravotní problémy :)
      Děkuji.

      Vymazat
  6. pustila ses do toho teda poradne.. :-) nemela bys zapominat taky na odpocinek, aby se stihlo telo regenerovat..pak budes zbytecne unavena a budes hubnout i svaly a to asi nechces :-)
    drzim palce, vypada, ze mas spoustu motivace, tak at ti to vydrzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj nezapomínám, celý víkend jsem necvičila a to, že si zajdu na hodinku na brusle bych zrovna jako extra pohyb nebrala. Cvičím jen z lehka, to platí spíš u náročnějších cvičení :)

      Vymazat
  7. Vždyť máš postavu pěknou, a i ta počáteční váha je podle mě úplně OK...vlastně je taková, jakou mi doporučila nutriční terapeutka na InBody, měříme stejně :D
    ale samozřejmě chápu že nejdůležitější je cítit se sama ve svém těle dobře, hezky se snažíš a daří se ti, tak jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřídím se rad ostatních, ale svého vlastního pocitu, přesně jak říkáš :) Ono na té váze moc nezáleží, jelikož mám spoustu kamarádek, co jsou na tom výškově stejně, ale ideální váhu mají každá jinde (klidně s rozdílem i 5 a víc kg). Děkuji moc, Markét :) Budu se snažit.

      Vymazat
  8. Měřím o cm míň jak ty a vážím o 10 kg než ty na začátku a ještě tak ty dvě kila bych chtěla dát dolů.A přesně před rokem jsem taky měla nejvíc 64kg,fuj, nechtěla bych to vrátit zpět.Každopádně držím palce, ať se dostaneš na váhs kterou budeš spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj, máš moc pěkný blog a fotky, v jídelníčku samé dobroty (kuřecí na kari s kokosovým mlékem je prostě lahoda!) a sportovníček super...jinak taky nemám ráda některé anglické názvy v češtině, zní to pak hrozně divně:)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jsi tak moc šikovná, Veru! Četla jsem tvůj Fresh start, kde jsi psala o těch problémech. Jsem ráda, že jsi to všechno překonala, já se jednoho času taky trochu tímhle stresovala, jedla jsem buď víc nebo míň. Ale rychle jsem si to zkorigovala naštěstí a je mi dobře :)
    Jsem ráda, že jsi měla takhle úspěšný týden, těším se na další report. Jídelníčky i pohyb máš skvělý, líbí se mi, že hodně chodíš, to je základ. A ten váhový úbytek? Fantastické! Takhle jestli ti to půjde i dál (a věřím že jo :)), tak budeš určitě spokojenější. Paráda! Přeju hodně štěstí i dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá. Moc děkuji :-* Druhý týden už tak optimistický není :-D Ale naštěstí, šlo jen o chvilkový zkrat :-D:-) Snažím se zařadit co nejvíc přirozeného pohybu a vyhýbat se činkám, apod. Ale taky nepopírám, že s nimi jsou pokroky mnohem rychlejší. Ono až se udělá škaredě, tak mi stejně nic jiného nezbyde. Děkuji moooc! Takové komentáře mě nesmírně nakopávají :)

      Vymazat
  11. Gratuluji ke krásnému výsledku a hlavně k pevné vůli. Já jsem od pondělí do pátku shodila taky 2kg. Začala sem trochu dřepovat ale nebaví mě to, takže sportu a pohybu jsem moc nedala. Co se týče jídla, tak to co píšeš ty, to bych si taky nechala líbit, to já měla za celé dny jen vařený květák, melou, jogurty, ovoce a zeleninu, rýži, a takový nějaký hnusný dietní chlebík (nechutná mi nijak extra) pouze na snídani jeden plátek. Když sem zhřešila tak s bebečkama ale jen kousek, né celé. Včera jsem taky upekla kokino, ale je to perník, ale bez cukru, s náhradním sladidlem sorbit, a to proto, že přítel je diabetik. Samozřejmě sem si dala malinkatý kousek na ochutnání k snídani :-) Tak hodně zdaru v dalším týdnu. Pa, Nikola (Ostravačka 2) :-)

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig