pátek 20. února 2015

Best Carrot Cake ever!

Konečně víkend! A k čemu je víkend jako dělaný? Jistěže k pečení! A já vám mohu zaručit, že tohle byl nejlepší mrkvový koláč, jaký jsem kdy jedla, a že jich bylo. Vláčný, křehký, ani suchý, ani mokrý, prostě tak akorát, a jelikož jsem nešetřila cukrem, chutnal, jakobych do něj přidala karamel. Tak co? Nalákala jsem vás? Já doufám! 

Poznámka: Ingredience odpovídají množství tak na 2-3 porce. Pokud budete péct v klasické dortové formě, vše násobte třema.

Budete potřebovat:
1 vejce
1/3 hrnku kokosového oleje
3 lžíce třtinového cukru
(Doporučuji nešetřit! Právě větší množství třtinového cukru způsobilo dokonalou karamelovou chuť, díky které byste neřekli, že jíte v podstatě zdravý moučník.)
1/2 hrnku celozrnná hladká mouka + ovesné vločky
necelý hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
1 lžíce mletých vlašských ořechů (Nevynechávejte!)
trochu mléka / kefíru (na zředění těsta)
2 lžíce strouhaného kokosu
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
špetka soli

Postup:
Smícháme si všechny sypké ingredince. Vejce vyšleháme s cukrem, přimícháme mrkev a nakonec sypkou směs. Těsto žredíme troškou mléka, ale stále by mělo byt tužší! Vložíme ho do pekáčku / dortové formy vystlané pečícím papírem, popř. vymazané máslem a vysypané kokosem / mletými vlašskými ořechy. Povrch můžeme posypat dýňovými semínky, které se k mrkvi skvěle hodí. Pečeme při 180°C přibližně 30 minut, ale záleží na volbě formy = výšce těsta, takže jednoduše koláč kontrolujeme, dokud jeho povrch nezezlátne, popř. zkoušíme ke konci propichováním špejlí.

Nakonec, jako běžně u mrkvových dortů, doporučuji servírovat s / potřít tvarohem (oslazeným sirupem např. javorovým či agávovým).

...

Oslaďte si život! Přeji krásný slunečný víkend všem!
A nezapomeňte se zúčastnit giveaway!

SHARE:

8 komentářů

  1. receptů na mrkvový koláč mám spousty a ne a ne se k němu dokopat! hrozně mě odrazuje svojí náročností :D ovšem tento tak náročně nevypadá! jen.. kokosový olej můžu nahradit np. řepkovým?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta samotná "výroba" mi zabrala asi 5 minut, takže určitě vyzkoušej! Ani se nenaděješ a už ho budeš baštit. A ano, můžeš určitě nahradit řepkovým :-)

      Vymazat
  2. Vypadá báječně :) musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá naozaj úžasne. :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Mrkvové koláče jsou klasika :3 Jen se dokopat do toho pečení.. :D
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj myslíš že můžu kokos nahradit mletými ořechy?:) Nebo tam nebyl cítit?:) Vypadá báječně!

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig