úterý 1. dubna 2014

Food tips VI.

Upřímně, nejsem zastánce žádných detoxikačních (zázračných) čajů, ale čas od času přesto nějaký vyzkouším. Ani ne tak kvůli účinku, ale spíše proto, že miluji čaje, které obsahují nejrůznější bylinky. Dnes bych vám chtěla v krátkosti představit můj nejoblíbenější čaj, který si vařím pravidelně už po dobu asi 2 měsíců. Nestává se mi příliš často, že bych vydržela u daného typu tak dlouho a už vůbec ne při tom množství, v jakém ho piji. Vařím si ho minimálně 2x denně a stále stejně intenzivně si na něm pochutnávám.

Složení

Jeho chuť bych jedním slovem specifikovala jako „svěží“, a to pravděpodobně díky kopřivě a mátě, které jsou v čaji obsaženy. Ze 40% hlavní složku tvoří čaj zelený, poté 15% plody zelený bez, 15% sušené listy kopřivy, 10% slupky z hroznového vína, 6% pampeliškový kořen, 5% aroma, spirulina: řasy 4%, mátové listy 3% a ananas. Nějaké výrazné pročišťující účinky jsem nezpozorovala, ale rozhodně se po něm cítím příjemně, narozdíl od jiných bylinkových čajů, které mi na žaludek tak akorát rozdráždí.


Celé balení, jenž obsahuje 30 sáčků (každý zvlášť balený), vás výjde na 30 Kč a zakoupíte ho v obchodním řetězci Lidl. 4 Moments, jak už název napovídá, nabízí mnoho dalších specificky zaměřených čajů, a to relax, shape a energy. Pro nerozhodné jedince lze zakoupit i čaj, který obsahuje všechny tyto 4 typy. Kromě detoxu žádný z již uvedených vyzkoušený nemám, takže nedokážu zhodnotit, zda-li jsou stejně dobré jako tento, ale chystám se na onen zkušební „balíček“.

...

Rubriku Food tips jsem trochu přehodnotila, jelikož jsem články přestala stíhat psát. bude se zde nadále objevovat, ale ne nijak pravidelně a budu do ní řadit i výrobky/potraviny, které naopak běžně používám a stojí za zmínku.

A jaký je váš nejoblíbenější čaj? 
Já teď ještě jeden z lékárny testuji, tak pak určitě přidám "recenzi" :)

SHARE:

16 komentářů

  1. Ahoj! To je osud, že jsi zrovna psala o detoxikaci, ted práve hledám nějaký detox, kterému bych se věnovala přes víkend, nemáš nějaké tipy? Ráda bych ho držela maximálne od pátku do pondělí, nejde mi hubnutí, spíš takové pročištění těla. Myslím, že úplně nejíst by mi nešlo, ale třeba v pátek smoothie z ovoce a zeleniny, v sobotu jen dvě malá smoothie a v neděli více smoothie a v pondělí už normálně. Myslíš, že to zní dobře? Moc ocením tvoje rady, nebo nějaké návrhy!
    Děkuju moc :),
    Klára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se detoxům vyhýbám právě kvůli jojo-efektu. Ale asi bych zvolila 3 dny smoothies (dopoledne víc ovoce, odpo a večer spíše zeleninové), 4.den bych zařadila zeleninovou polévku a od 5.dne navyšovala bílkoviny a pomaličku sacharidy ve formě příloh. Určitě ale nehladov. Když smoothies, tak pravidelně a v takové míře, abys prostě neměla hlad. Nejsem však žádný odborník a s detoxy zkušenosti nemám, tak nevím, jestli jsem ta pravá na tyhle rady :-D

      Vymazat
  2. Já bylinkový mám nejradši od Ryoru, jen se musí přecedit,ale jinak mi chutná, což se u jiných super bylinkových čajů říct nedá, jsem na to dost vybíravá:D
    Ale láka mě ta 4kombinace:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď ujíždím na čínském bio zeleném sypaném, tak až mi dojde, vyzkouším tento, když ho tak chválíš! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak čínský sypaný bio asi nebude mít na sáčkový ze supermarketu :-D ale i tak určo zkus :-)

      Vymazat
  4. Ahojky, na tvůj blog jsem narazila u Nikki a musím říct - moc se mi u tebe líbí! Takže máš dalšího pravidelného čtenáře :-)

    Na čajích ujíždím hodně, ale většina těch detoxikačních apod. mi zatím moc nechutnala, takže jsem si už dlouho žádný takový nekoupila - protože zatím každý mě zkrátka zklamal. Uvidím, možná dám tomuto šanci.

    Jinak u mě vede určitě zelený čaj, ten piji denně, pak mám hodně ráda bílý a teď jsem objevila takový silnější borůvkový, který mi taky moc chutná - jinak ovocné moc nemusím, ale tenhle si mě získal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, vážím si toho! Borůvkový čaj zní skvěle!

      Vymazat
    2. Snad neporušuju nějaký pravidlo, jestli jo, tak se moc omlouvam.. tady je odkaz na ten čaj, druhý v pořadí :-)
      http://www.drstuarts.cz/ovocne_caje.html

      Vymazat
  5. Já tuhle značku taky měsíc piju a musím říct, že čaje jsou skvělé. Nejradši mám ten zelený s řasou.
    Budu ráda, když představíš na blogu další čaje a výrobky.Díky za to, ráda sem chodím.

    OdpovědětVymazat
  6. piju jenom mátový nebo heřmánkový čaj, ale tohle vypadá zajímavě, asi vyzkouším ten balíček. Musím si rozšířit čajové obzory :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za zmínku a určitě vyzkouším ,když ho chválíš ,protože i já sama jsem kdysi po něm pokukovala.Já si jednou za půl roku kupuji od Ryoru a teď doma mám čistící od teekane jinak pravidelně piji zelený čaj :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Haha na zázračné čaje taky nevěřím, kupuju čaj jen kvůli chuti...tenhle vypadá super, díky za nápad :)*

    OdpovědětVymazat
  9. Čaje prostě miluji a to téměř jakékoliv :) Jediné, které nesnesu jsou ty proti kašli, na průdušky a pak urologický.. ble :D Jelikož rodiče dodávají zboží Dobré čajovně, často domů nosí různé ochutnávky...nejradši mám jednoznačně jasmínový :)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem ho už měla a naprosto s tebou souhlasím, chutná svěže a když jsem do něj přidala citron, bylo to ještě lepší. Já čaj můžu jakýkoli, nejradši mám zelené aromatizované.

    OdpovědětVymazat
  11. jak je to s kofeinem a zeleným čajem? jednou jsem měla jeden hrnek a pak jsem se klepala ještě do noci, na hladinu kofeinu nejsem navyklá a kafe piju jen v naléhavých situacích :) někde jsem četla, že čaj je na kofein dokonce horší než kafe..tak jak to teda je? je zdravý vypít několik hrnků čaje? :) děkujíííí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelený čaj obsahuje ve 100 ml nálevu 13 – 50 mg kofeinu, čaj černý pak ve stejném množství minimálně okolo 50 mg, káva od 60 mg až po 350 mg ve 100 ml. Tím, že na kofein nejsi vůbec zvyklá, tak je možné, že tvé tělo i na malou dávku přehnaně reaguje.
      Co se týče množství, tak podle mě rozdíl, když si uvaříš sáčkový ze supermarketu (já dávám 1 sáček na 1,5l konvici - čili je to slaboučké) a když si uvaříš pravý sypaný čaj. S tím bych to rozhodně nepřeháněla. Ale máš pravdu, že stále by v pitném režimu měla převažovat čistá voda :)

      Vymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig