sobota 5. dubna 2014

Recipe: Banana Zucchini (Bread) Cake | Banánovo-cuketový chlebíček



O víkendu má čas na pečení každý! Takže tuhle dobrotu si bez výmluv prostě musíte upéct! Tentokrát se ale budu chlubit cizím peřím, jelikož se jedná o recept od Martinky z blogu Dona-gisele
V receptu jsem udělala pouze dvě menší úpravy. Řekněme jednu zásadní, která značně změnila jeho konzistenci, a pak pouze malé vylepšení v podobě lžičky skořice, kterou nesmírně miluju a cpu přidávám ji snad úplně všude. 
Použila jsem tedy namísto hrubé celozrnné mouky, mouku polohrubou (ale také celozrnnou!) a z chleba je tak ve výsledku vláčný, mokrý moučník - které já zbožňuji! Takže pro mě změna k lepšímu, ale volba je zcela na vás. Dvoubarevnost je zapříčiněna použitím karobu, ale kdo nemá, jednoduše použije kakao.


Pekla jsem pouze z třetinové dávky, jelikož bych celý chleba jedla asi týden. Dobře, kecám. Nepřežil by ani 2 dny, ale to nechceme! Kdo to má pak vyběhávat? (:-D) Porce na fotce je polovina moučníku (pečeno ve formě 20x10cm - vnitřní hrany).

Celý recept naleznete ZDE.

...

Určitě zkuste! Neprohloupíte! Navíc je opravdu extra zdravý, takže můžete mlsat bez výčitek! Já si ho rozhodně v blízké době upeču znovu.

SHARE:

7 komentářů

  1. Vypadá skvěle!! Určitě ho taky zkusím:) a asi taky zvolím spíše tu tvoji variantu, mokré moučníky já také ráda:D:))

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to, že budu mít pečící víkend :)))

    OdpovědětVymazat
  3. ahahah :D ten posledný koment s behom skvelý :D recept sa mi veľmi páči, jednoudchý, zdravý, ukladám a snád aj upečiem v blízkej budúcnosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se ti povedl! :))
    Cuketový moučník jsem chtěla vyzkoušet už dávno, takže jak se mi doma objeví cuketa, popřemýšlím o tomto receptu. :P

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm...zrovna se tady na mě směje cuketa a kopa banánů...tak že by? :) Mokré a vláčnější moučníky také zbožňuji, jsou daleko lepší, než suché a dusivé :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda, že ti chutná, Verunko :)

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig