pátek 15. dubna 2016

My First Designer Bag (Lauren by Ralph Lauren)



Občas se tady objeví články, které mě prezentují více jako nákupní než fitness maniačku. Účelem rozhodně není se nijak vychloubat (Chraň, Bůh!), ale naopak sdílet mou další zálibu, kterou je nakupování. Pro někoho zcela povrchní věc, pro jiné jako jsem já je móda vášní. Já se za to rozhodně nestydím. Jsem holka a takové my prostě jsme - marnivé. Ale ve výsledku jsou muži úplně stejní - třeba když zpatří nablýskaný sportovní vůz (ikdyž ty já můžu taky!). Časem, až budu vydělávat miliony víc, budu utrácet spíše za cestování, ale zatím si budu libovat v oblečení, botech a doplňcích. Vášeň pro módu jsem zdělila po mé babičce. Ta je rozená shopaholička. V mládí dokázala ,,spíchnout" kostýmky, za které by se ani Chanel nestyděl. V dnešní době už je ale takový výběr v sortimentu, že se od šicího stroje přemístila raději k notebooku a stejně jako já naklikává a zase maže položky v nákupním košíku na internetu.

Jestli jsem na něčem odjakživa ulítávala, pak to byly právě kabelky. Moje sbírka se tak za ty roky docela rozrostla. Asi před dvěma lety jsem se ale rozhodla spoustu zachovalých (neunošených) kousků prodat. Ve výsledku mi tak zbyly asi 4 kousky, které jsem konečně mohla pravidelně střídat. Kabelky jsem si doposud kupovala v běžných nákupních řetězcích jako je Lindex, Zara, Baťa popř. H&M čili útrata byla vždy max. do 1500 Kč.

O designerské kabelce jsem začala snít ve chvíli, kdy jsem v nakupování začala upřednostňovat kvalitu před kvantitou. Návštěvy obchodních center jsem snížila na minimum a začala jsem nakupovat převážně online. Jsem totiž nerozhodný člověk a tohle je přesně to, co mi nejvíce vyhovuje - klid a čas. O tom, jak se dá online nakupováním i vydělávat jsem psala zde. Neznamená to ale, že už do obchodních center nechodím. Má to své kouzlo! Ale stejně skončím v max. 5 obchodech, a pak už nemám co dělat... Máte to stejně?


Troufám si říct, že chuť koupit si designerskou kabelku příjde, když žena (ne každá samozřejmě) tak nějak dospěje a chce se (finančně) osamostatnit. To byl i důvod, proč jsem si ji chtěla koupit sama - žádný dárek od rodičů ani od movitého přítele, (kterého stejně nemám :-D). Tímto nikoho neodsuzuju, ale podle mě to tak má spousta dam a slečen. Abych se ale konečně dostala k jádru věci (protože když příjde na kabelky, očividně dokážu psát romány :D), začala jsem hledat opravdu pořádnou kvalitní kabelku, která odstartuje mou novou kvalitní sbírku, ale která mě jako studenta totálně nezrujnuje. Volba byla teda jasná - mini crossbody bag. Stejně jezdím neustále autem a potřebuju mít u sebe jen základ: peněženka, mobil, klíče,... Velikost bychom měli a co značka? Moc se mi líbily a stále líbí kabelky od Rebeccy Minkoff. Jsou cenově dostupné a určitě i kvalitní. Dále přicházela v úvahu Furla, Coccinelle nebo Calvin Klein. Asi čekáte, že řeknu Michael Kors, ale až na pár kousků jako je např. Large Miranda bucket bag, mám k této značce averzi. Smutné je, že za to nemůže MK, ale jen to, že se tak moc fejkuje.


Byla už jsem téměř rozhodnutá objednat si Rebeccu Minkoff - Side Zip M.A.B. Tote Mini, když jsem zahlédla tuhle krásku z kolekce Lauren od Ralpha Laurena u Ejvi. Začala jsem ji hned googlit, ale jelikož Ejvi prozradila, že si ji koupila v 50% slevě, nechtělo se mi za ni dávat plnou cenu. Bohužel už nikde ve slevě nebyla. Musím se přiznat, že jsem pak na ni časem zapomněla a celkově koupi kabelky na čas odložila... Dokud na mě úplnou náhodou nevykoukla na vinted, kde téměř nechodím, ale ten iPhone prostě někdy ví, kdy se ozvat (:-D). Osud! Úplně nová, z Beltissima, s paragonem i dustbagem, úžasná cena (zakoupena ve slevě) - BERU!

Rebeccu bych si stále chtěla koupit. Tentokrát bych sáhla asi po nějaké výrazné barviččce, místo plánované černé, abych tak oživila můj černočerný šatník, ale teď si stejně chvíli nic nekoupím a ani nechci. Šetřím zase na jiné věci - třeba bydlení! Na tohle téma tady jistě také přibyde spoustu článků, ale na to si ještě chvíli počkám/te. Zatím můžete sledovat můj Pinterest, kde jsem se teda fakt rozjela (:-D).

A jaká je má vysněná kabelka?
V tom mám zcela jasno - Neverfull GM od Louis Vuitton. Ale na tu si budu muset opravdu ještě chvíli šetřit počkat. Samozřejmě bych mohla zmínit i zvučnější značky jako Chanel, Saint Laurent a další, ale to je pro mě zatím něco tak nedosažitelného, že si netroufám ani snít... Ráda si totiž sny plním, a tady si výsledkem nejsem úplně jistá (:-D).

...

A na čem při nakupování ulítáváte vy - kabelky nebo spíše boty? Jaká je vaše vysněná designérská kabelka nebo žádnou nemáte a vnímáte to jako vyhozené peníze?

P.S. Věřím, že tenhle článek nezaujal úplně všechny, ale můj blog je lifestylový, a tak se tu hold objeví i témata, která nebudou ryze ze sekce zdravý životní styl. Nerada bych se jím limitovala. Chci psát o všem, co mě baví a naopak budu ráda, když mé příspěvky zaujmou co nejširší okruh čtenářů.

SHARE:

7 komentářů

  1. Je moc krásná a ta cena (původní, plná), mě docela překvapila, doteď jsem si myslela, že je tato kabelka mnohem dražší.
    No a co se týká mě, designerskou kabelku vysněnou nemám, ale na kvalitu si v této oblasti potrpím a pokud je to česká výroba, tak tím líp :)

    Simple living: Úkolníček na jaro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si myslela, když jsem ji u Ejvi našla. Ne jen kvůli značce, ale už kvůli tomu, jak je neuvěřitelně kvalitní. Ale jedná se o kolekci Lauren, takže ty ceny jsou řádově o jednotku nižší :-D :-)

      Vymazat
  2. Tak tá je naozaj krásna ! :) Nejakú takúto už dlho zháňam :)

    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Tak to držím palce, ať si stejnou či podobnou brzy pořídíš :)

      Vymazat
  3. Je krásná Veru!! <3 já miluju kabelky, pár designerských kabelek doma mám, nicméně na ty vysněné si budu muset ještě chvíli počkat..jak už jsi totiž naznačila, ráda si kabelky (vlastně cokoliv) kupuji za své..i kdybych měla bůhví jak movitého přítele, stejně by mi to nedalo a šetřila bych si na ni sama :D A sportovní auta miluju, v tomhle jsem prostě kluk :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Kristi! Tak to jsme. Auta, to je moje. Od malička vyrůstám mezi klukama, co si v tom libují, takže jsem tím dost "postižená" :-D A když tak přemýšlím, možná ani při sportu se nedokážu odreagovat tak dobře, jako při jízdě v autě... #somrebel :-D

      Vymazat
  4. Takhle kabelka - ale ve větším provedení je jedna z mých vysněných! ;) Takže i tato je fakt moc krásná!! ;)

    A.

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig