sobota 13. února 2016

Recipe: Raspberry Chia Pudding | Chia puding s malinami


Dnešní sobota je spjata s menší rodinnou oslavou. Na oběd máma uvařila hovězí polévku s nudlemi, svíčkovou s knedlíky a jako dezert udělala dvoubarevné pudingy. Já teda (naštěstí) na tu klasickou českou kuchyni moc nejsem, a tak si dám s radostí mé dietní kuřecí. Opravdu mám na něj větší chuť! Pro někoho velice těžko pochopitelné (:-D). Zvažovala jsem ale, že puding bych si dala. Ono zas takové zlo to není. Ale pak mě napadlo udělat si vlastní verzi - chia puding s malinami. Podobný už jsem jednou dělala. Recept naleznete zde. Tentokrát jsem ale použila méně semínek a mléko z části nahradila jogurtem. No co vám budu povídat. Neskutečná dobrota!

Ingredience:

3 lžíce bílého jogurtu
cca 100 ml (kokosového) mléka
2 polévkové lžíce chia semínek
Flavdrops (bílá čokoláda) nebo jiné sladidlo (např. javorový sirup)

2 hrsti (mražených) malin

Postup:

Postup nemůže být jednodušší... Ingredience (kromě malin) smíchejte, a poté už jen vrstvěte: maliny, tekutá směs, maliny. Směs bude dost řídká, ale chia semínka nabydou na objemu a vytvoří po někokika hodinách (nejlépe nechte uležet přes noc) pudingovou konzistenci.

Nakonec doporučuji ozdobit oříšky nebo kokosovými lupínkami.


Jogurt klidně nemusíte použít. Semínka se dají zalít jen mlékem jako v původním receptu, ale potom je dobré na jejich množství přidat. Pokud použijete jako já jogurt, určitě by bylo fajn místo klasického zvolit např. od Alpra kokosový. Já měla bohužel doma jen ten bílý. 

...

A jak si děláte chia puding vy?
Těch kombinací a receptů existuje nespočet, ale já mám nejradši tenhle.

SHARE:

5 komentářů

  1. Zatím jsem si dávala chia jenom do jogurtu a nikdy mi to neztuhlo do chtěné konzistence. Každopádně s malinama to vypadá skvěle :)
    without-chocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta konzistence musí být hodně řídká, takže málo jogurtu a více mléka, aby se v tom ten "sliz" ze semínek neztratil :)

      Vymazat
  2. Chia puding jsem si před časem dělala celkem často, ale už mě tak nějak omrzel :) Teď dávám spíše chia semínka jen tak do salátů nebo jimi zdobím snídaňové kašičky :)
    FitBlanka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to musím vyzkoušet, vypadá to skvěle!:)

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig