pátek 17. října 2014

Recipe: Homemade Chocolate Granola | Domácí zapékané müsli

Zvažovala jsem, zda-li tenhle recept vůbec publikovat, jelikož z návodu na zdravé domácí müsli jsem udělala hotovou kalorickou bombu (:-D), ale pokud budete chtít udělat radost, tak jako já, někomu blízkému, třeba právě tento recept využijete! Konec konců Vánoce jsou za dveřmi a tohle by vám mohlo posloužit jako skvělý vánoční dárek. Vůně skořice a perníkového koření je pro zimní období jako stvořená...




Pozn.: Müsli je poměrně dost sladké. Vždy jsem ho pekla pro mlsouny, ale pokud bych si jej dělala po sebe, množství cukru bych zredukovala tak na polovinu. A určitě je fajn z části cukr nahradit medem. Já ho bohužel doma neměla. Máslo je také fajn nahradit (z části) kokosovým olejem. Ten v mém případě všechen padl při pečení první várky müsli, a jelikož se jedná o dost nákladnou surovinu, podruhé jsem ho oželela. Četla jsem však i recept s využitím kokosového mléka, tak tuto variantu vyzkouším příště. 


Tipy:  Jemné ovesné vločky - 500g, Lidl, cena: 15Kč.
         Čoko-covered suroviny - 150g, Kaufland, cena: 29,90 Kč.
         Směs ořechů (vč. rozinek, kokos. chipsů) - 200g, Kaufland, cena: 43,90 Kč.
         Ikea dóza, objem 1.8 l, cena: 79 Kč


...

Pečete také domácí granolu? Mě velice zaujal tento recept na jablečnou granolu od šikovné Martinky. Možná ji vyzkouším a tentokrát si ji do třetice upeču sama pro sebe!

SHARE:

6 komentářů

  1. Domácu granolu úplne milujem a práve minulý týždeň som taktiež pridávala recept na môj blog. Používam však len pásik masla, 2 lyžice medu a myslím, že to úplne stačí. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle a určitě ještě lépe chutná :)

    OdpovědětVymazat
  3. super! moc díky za recept :) už se k té domácí granole konečně musím dokopat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si doma často peču musli, hodně podobným způsobem, a cukr/med a máslo prostě být musí, jinak by mi to moc nejelo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No četla jsem i recept s kokosovým mlékem, tak možná vyzkouším. Ale cukřík musí být, ten nic nenahradí :-D Müsli prostě musí být slaďoučké.

      Vymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig