neděle 14. července 2013

Food Diary II.

Svačina - ovoce (hroznové víno, jahody, banán a moje nová láska žlutý meloun)

Přeji všem krásnou neděli! 

A co patří k víkendu? Odpočinek a samozřejmě dobré jídlo, tak si pojďme zrekapitulovat, co jsem v posledních dnech baštila.

Ačkoli nejsem příliš konzervativní člověk, zjistila jsem, že jím poměrně často stejná podobná jídla. Banán a jahody mám alespoň jednou denně a fotit stále kaše, které se liší jen odstínem (díky různému poměru vloček), mi už příjde nudné. A pak jsou zde výtvory, které jsou buď extrémně nefotogenické nebo mám takový hlad, že než je stihnu vyfotit, talíř je prázdný. Mám teď však období, kdy hrozně ráda zkouším nové recepty, a tak i přesto přidávám pár fotek, co se mi nashromáždily ve foťáku.
Večeře - mrkvová polévka se zázvorem, sýrem + celozrnný plátek chlebu 
-> výborné, rychlé, jednoduché, zdravé a dokonale zasytí
Snídaně - pohanková kaše s banánem, jahodami a meruňkou
Snídaně - bílý jogurt s ovocem a mixitem
Oběd - brokolice s vejcem,  kuřecí šunkou a jarní cibulkou
Oběd - kuřecí rizoto se sýrem a ledovým salátem 
Svačinky aneb když mě chytne mlsná - výborné zázvorové sušenky
(recept naleznete zde)
Dělala jsem je akorát z dvojnásobné dávky. Dala méně cukru, část jogurtu nahradila tvarohem a po té doředila mlékem a přidala asi 15g drcených lněných semínek. Opravdu doporučuji. Chutnají výtečně a při pečení mi provoněly celou kuchyň.
 
Svačinky - celozrnné muffiny podle Fitnessgirl
(recept naleznete zde)
Zase jsem o něco zvětšila dávku tak, aby mi těsto vyšlo do 5 muffinů z Ikei. Místo rozinek jsem dala brusinky, navíc přidala trochu kokosu, slunečnicových semínek, kakaa a banánu jsem dala 1 a 1/2. Taktéž velice doporučuji - opravdu mňamka!
Snídaně/svačina - ananasová buchta s pudingem podle Markétky
(recept naleznete zde)
Byla naprosto úžasná! Až mi skoro přijde kruté nazvat ji "buchtou". Byl to skvělý letní moučník, který si v blízké době upeču znovu. Korpus byl mokrý, přesně jak Marki popisovala, a krém tak akorát sladký. Buchtu jsem pekla účelně na rodinnou oslavu a nebudu vám lhát, našli se i takoví, kterým nechutnala, ale píšu zde své názory, takže dle toho mého byla prostě skvělá. Příště dám akorát větší podíl bílé mouky namísto celozrnné (i Markét má těsto viditelně světlejší).
Snídaně - ovesná kakaová kaše s ovocem
Večeře - zeleninový kuskus s vejcem (jarní cibulka, mrkev, kukuřice, vejce) + rajče
Velká dobrota - určitě uvařím znovu.
Snídaně - ovesnojáhlová kaše (sojové mléko, kokos, lněné semínko) s pořádnou porcí čerstvého ananasu po hodinovém běhu.

Jak jste si mohli všimnout, v hlavní roli zde účinkuje má nová růžová miska z Ikei. Dost si zakládám na tom, z čeho jím. Jídlo mi hned přijde chutnější a tohle byla prostě láska na první pohled :-D

...

Snažím se omezovat pečivo a ačkoli to tak možná nevypadá, výrazně jsem zredukovala své porce a to obzvlášť u ranních kaší (vždy, když na ně pokladu ovoce, hladina kaše je najednou 2x vyšší a já zase vypadám jako jedlík :-D). Teď už nekompromisně dávám maximálně 4 lžíce vloček. Díky letnímu počasí si opravdu užívám různých druhů ovoce a vyřadila jsem (na čas) čokolády a jiné laskominy. Když dostanu chuť na sladké, dám si nějakou dobrotu, co jsem si napekla, ale samozřejmě také s mírou. K tomu jsem začala pravidelně běhat a cítím se opravdu skvěle!

Jak na vás působí letní teploty? Nic se vám nechce nebo vás naopak motivují ke cvičení a  přípravě lehkých, zdravých pokrmů?


SHARE:

15 komentářů

  1. Panejo, takové inspirace. Strašně se mi líbí pozorovat Food diary jednotlivých blogerek, každá máme nějaký ten svůj styl a hýří se to tu inspiracemi! Moc se mi líbí ty zázvorové sušenky, hrozně ráda bych si je upekla, mám na ně i ingredience, ale bojim se, že bych si je snědla všechny najednou :D. Ta mrkvová polévka se zázvorem je moje láska.Ta miska je hezká a vypadá dost prakticky, to müsli se v ní úplně vyjímá :) Ta buchta podle Markét...na tu se mi úplně sbíhají sliny :D

    A tvoje stravování se mi moc líbí, taky je fajn, že jsi začala běhat. za hodinu běhu tě dost obdivuji, šikulka! Letní teploty jsou podle mě dosti přijemné, lehký větřík, sluníčko, 25°C (tedy u nás), takže úplně ideální léto pro mě, víc nepotřebuju. Hrozně ráda si v této době dělám veliké zeleninové saláty, protože zeleninka z trhů a zahrady je prostě nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Takový krásný komentář :) To se krásně čte.
      Taky jsem se bála, že ty sušenky zbaštím na posezení, ale naštěstí jsem se ovládla a dávám si tak jednu až dvě denně. Ta mrkvová polévka mi taky moc chutnala a musím se přiznat, že to byla má první krémová, takže teď mě čeká špenátová, hrášková, žampiónová, brokolicová a mnohé další. Tu buchtu od Marki určitě zkus! Lepší jsem dlouho nejedla.

      Děkuji moc za poklonu. Běhání je podle mě pouze o dýchání. Samozřejmě nohy mě bolí jako čert, ale dá se to vydržet. Víc rozebírat to nebudu, jelikož máš takovou kondičku oproti mě, že by to bylo až nemístné :-D S tím létem souhlasím. Taky nemusím úplné tropy, ale těch slunečních paprsků je tu na můj vkus nedostatek :( a ovoce a zelenina, to snad nepotřebuje ani komentář - nejlepší/nejbohatší roční období!

      Vymazat
  2. Hrozně hezky fotíš! A na tu misku z Ikei jsi mě úplně nalákala, mám takový hrnek, tak by se mi hodila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Na mé porce má ideální velikost. No a za 39Kč neber to! :-D (za tu reklamu by mi měla Ikea platit :-D)

      Vymazat
  3. Ovocné saláty bych mohla jíst pořád :-)

    OdpovědětVymazat
  4. mnam máme podobné chutě :) tu buchtu od markétky jsem zkoušela a je božská ♥:)
    a mrkvovou polévku mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně takové čisté fotky miluji. Moc se ti povedly.
    Tu brokoličku bych si dala hned. :P

    OdpovědětVymazat
  6. naozaj to jedlo vyzera uzasna! Ja by som prave chcelado svojho jedalnicka zaviest kuskus tak si akurat na nete pozeram nejake recepty :)


    Inak SUMMER giveaway o tasticku plnu darcekov trva uz len tyzden tak sa nezabudni zapojit! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždy, když nemám moc času, zvolím právě kuskus :) Internet je plný chutných receptů, tak snad si ho zamiluješ i ty :)
      PS: Když při přípravě použiješ bujón, zeleninu a dochutíš tomatovým protlakem (nejlépe domácím) nebo vejcem, nemůžeš nic pokazit.

      Vymazat
  7. oh,mňam, tú pohánkovú kašu musím konečne aj ja vyskúšať :D a mňa leto teda moc nemotivuje, stále som niekde preč a tak na jedlo nemám čas a jem strašne málo, ale keď som doma tak, samozrejme, zdravo.. len na festivaloch sa to dosť ťažko dodržiava s tou ponukou kde sú len kebaby a smažené rezance :D a s cvičením je to tiež bieda ale doma makám i keď kondička išla dosť dole :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím! Já si na jídlo vždy čas najdu (až moc :D), a tak moc nemám šanci zhubnout. Na festivaly moc nejezdím, ale vím, jak to na takových akcích chodí (stačí mi i koupaliště, kde mi pod nosem zavoní langoš nebo taková Stodolní a ty skvělé hamburgery a gyrosy - těžko se mi odolává). Se cvíčením to mám právě v létě taky dost bídné, ale to běhání mě chytlo, tak snad mi to nějakou tu chvilku vydrží :)

      Vymazat
  8. Všechno to vypadá moc krásně, mám teď neuvěřitelnou chuť na ananas :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ako robíš tú pohánkovú kašu? Ja som si kúpila pohánkové vločky a je to teda hnus :) Nejak to dochucuješ aby to nebolo také odporné? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupují instatní pohankovou od Nominy a většinou dělám základ ovesný a pohankou ji jen dochutím. Pohankové vločky jsem ještě nezkoušela a jak vidím, ani nebudu :-D

      Vymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig