čtvrtek 19. října 2017

Girls Trip to PARIS | 10 km Nike run | Fell in Love with Traveling


Na instagramu nešlo přehlédnout, že jsem strávila tři nádherné dny v Paříži. Nádherné byly ne jen pro samotné zážitky, ale také díky počasí, které bylo opravdu předpisové. Byly jsme poněkud skromné a modlili se jen, aby nám nepršelo. Žádná z nás nečekala téměř 25 stupnů a jasnou oblohu. Pokud se mě někdo jednou zeptá na nejkrásnější podzim, jaký jsem kdy zažila, vzpomenu si jednoznačně na tento výlet. No a, co jsme v Paříži vlastně dělaly, s kým jsem tam jela a kde jsme všude byly?


Abych to vzala od začátku, celý nápad byl poměrně spontánní. (Fit)Veru měla už nějakou dobu koupené letenky do Milána, ale plány se změnily ve chvíli, kdy zjistila, že se v daný termín běží v centru Paříže Nike 10km běh #ppx. Bylo rozhodnuto, letí se do Paříže a my s ní. Počet "účastníků zájezdu" mírně narostl a ve výsledku nás jelo šest - @fitveronika @fitmarketa @withlovekarol @vavrova.bara @verunkaw - úžasná parta přátel! Letenky nás vyšly opravdu levně (pro zajímavost - 2 tis. zpáteční). Ubytování Veru našla v hotelu B&B - moc hezký, dobrá lokalita, (opět) skvělá cena. Doporučuji.

"Viděla jsem ji při východu i západu slunce, přes den, z nejrůznějších úhlů a vzdáleností, a stejně pokaždé žasla."

Přiletěly jsme do Paříže (letiště Orly) v sobotu okolo půl šesté večer, vyzvedly si registraci na běh a šly si projít noční Paříž. Směr byl jasný - Eiffelovka. Celý život na ni koukám na fotkách, nijak netoužím po tom ji vidět naživo a ejhle... No nebudu vám lhát, sedla jsem si z ní na zadek. Kdo neviděl, asi nepochopí. Ta monumentální stavba má v sobě něco, co vás doslova uhrane. Viděla jsem ji při východu i západu slunce, přes den, z nejrůznějších úhlů a vzdáleností, a stejně pokaždé žasla. Naneštěstí jsme nestihly jít nahoru, ale alespoň mám nemalý důvod se do Paříže vrátit. Ale zpět k noční procházce. Pod Eiffelovkou jsme si udělaly piknik, povečeřely a najednou bylo 22 h, a tak jsme se vypravily na hotel. Musím říct, že Paříž je obrovská a už v ten večer mě docela pálela chodidla. Představa, že ráno poběžím 10 km, se mi najednou přestávala zamlouvat (:-D).

Musée du Louvre

V neděli holky vstaly dříve, aby se při východu slunce pofotily u Louvru. My si s Veru W. přispaly, zašly si na snídani (skromnou, aby se nám dobře běželo) a vydaly se se startovními čísly taktéž k Louvru, kde se celý závod konal. Samotný běh byl ÚŽASNÝ! Běželo se nám úplně samo. Trochu jsem se těch 10 km bála, protože jsem toho letos moc nenaběhala. Navíc vzdálenost tak max. 8 km, a to naposledy na jaře. No ale ta atmosféra člověka na tak velkém závodě úplně pohltí. Nejvíce nás hecovali černoši, kteří s hudbou (na zádech) probíhávali kolem nás a tančili. Po cestě bylo tolik, co k vidění, že jsem si nenasadila ani sluchátka. A to já normálně bez sluchátek neuběhnu ani 1 km (:-D). Na spoustě místech stály davy lidí a fandili nám, nebo hudební skupiny s bubny udávající tempo. Ani jsem se nenadála a aplikace v Apple Watch mi hlásila, že mi zbývá 1 km do cíle. Nohy najednou začaly těžknout, ale zrychlila jsem co to šlo. Míjím cíl a hrnou se mi slzy do očí. Cíl byl uběhnout to nehledě na čas, jen nezastavovat. Nakonec jsem měla čas 1:09:07 tzn. pod 1 h 10 min. O tom se mi ani nesnilo!!! Běhávala jsem 10 km za hodinu, ale to už je pár let dozadu a taky bohužel pár kil :-D. Dostaly jsme krásnou medajli a slíbily si, že tenhle Nike běh určitě nebyl náš poslední!


Další dva dny jsme už věnovaly procházkám městem kolem nejznámějších památek. Holky byly skvělé průvodkyně, za což jim moc děkuji! S mým desorientačním smyslem bylo moc příjemné nestarat se (:-D). Co se týče jídla, ochutnaly jsme slavné Ladurée makronky, palačinky se Speculoos (Lotus) pomazánkou, skvělé vietnamské jídlo, i typickou francouzskou snídani. Kaloriemi jsme nešetřily, ale výdej nám to vykompenzoval. Nachodily jsme za ty necelé tři dny přesně 60 km, což není úplně málo.

Východ slunce...
Basilica du Sacré-Coeur de Montmartre
Na oběd toast s avokádem a kuřecím masem.
#slanykaramel 
Arc de Trimphe (Vítězný oblouk)
Notre-Dame

Cestování jsem si letos doslova zamilovala. Snad se ještě do konce roku někam podívám. Momentálně máme s Veru W. na začátek listopadu koupené letenky do Norska, ale ty nám asi propadnou, jelikož je to poměrně nákladný trip.

...

Tipy, kam se musím podívat?
Kdyby vás něco ohledně Paříže zajímalo, neváhejte se zeptat!


SHARE:

1 komentář

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig