pátek 1. září 2017

Life Update | Croatia 2017 | Quit the job | Favorite Books


Probudit se do upršeného rána nebylo moc příjemné, ale naštěstí je pátek (bláznů svátek) a já nemusím vstávat do práce. Popadla jsem tedy knížku a zachumlala se s ní do peřin. Po snídani jsem si řekla, že bych mohla zase po dlouhé době věnovat hodinku blogu a sepsat vám takový menší update, protože mám pocit, že teď se toho událo poměrně dost.

Nový diář pro rok 2018 - nový start!

Když už zmiňuju knížku, ráda bych vám doporučila hned dvě, které jsem o prázdninách přečetla. Možná budete tušit, protože mi příjde, že kdo teď nečte Hártla, jakoby nebyl. Jako první jsem na doporučení mé kamarádky Anet četla Malý pražský erotikon, který jsem si stáhla na uložto.cz, a tak mohla číst kdekoli na telefonu - nejčastěji cestou do práce a z práce. O týden později se strhla na instagramu hotová smršť a viděla jsem tu knížku snad u každého. A není se čemu divit, je to vážně super oddechovka. Nyní čtu Okamžiky štěstí, taktéž od Hártla, a baví mě snad ještě víc. Zajímavostí je, že je psaná z jedné strany z pohledu ženy, a z druhé z pohledu muže (bratra hlavní aktérky). Mezitím jsem ještě stihla přečíst pokračování "Než jsem tě poznala" - určitě znáte ten film, já ho viděla asi šestkrát a pokaždé brečela jako želva, s názvem Život po tobě. Tahle knížka mě ale docela zklamala a s prvním dílem se nedá srovnávat... takže za mě spíš ne.

Ráda bych se taky ve zkratce zmínila o dovolené - nejoriginálnější a nekrásnější, na kterém jsem kdy byla. S tátou jsme plánovali roadtrip do Holandska a Norska (měl tam nějaké pracovní povinnosti), že sbalíme kola a uděláme si aktivní dovču. Věci se ale zkomplikovaly a my se nakonec během pár hodin rozhodli odjet do Chorvatska, na jachtu táty kamaráda. Jak se říká, spontánní akce jsou ty nejlepší! Strávili jsme na vlnách 5 dní a užila jsem si opravdu každičkou minutu. Kotvili jsme v zátokách s azurovým mořem, šnorchlovali, pádlovali ve člunu (jako) o život a mazlili se s tím nejkrásnějším pejskem na světě! 


Cesta byla delší kvůli nabíjení na Tesla chargerech, ale o to zajímavější, a alespoň jsme si vždy odopočinuli.


Samantha - láska na první pohlazení


Ta (bohužel) nebyla naše (:-D).


Do Šibeniku, a pak do Národního parku Krka.


Jeden večer jsme na palubě grilovali a to byla asi nejlepší ryba, jakou jsem kdy jedla. Kdybych ale věděla název... (:-D).


Při snaze se cestou domů ještě na pár dní přemístit do Itálie jsme zažili (nepříjemné) dobrodružství v podobě obřích plamenů, šlehajících přes dálnici. Byli jsme nuceni se vrátit a počkat, až se situace zklidní. Kdo sleduje zprávy, jistě zaznamenal, že ohnisek je v Chorvatsku nespočet. Vše zlé je ale pro něco dobré, a tak jsme si alespoň dovolenou na jachtě o den protáhli. Následující den jsme pak vyrazili do Lido di Jesola, ale hned po příjezdu jsme usoudili, že válení se na pláži mezi stovkami turistů nám v porovnání s plavbou na lodi kazí celý dojem z dovolené. Ráno jsme se teda sbalili a odjeli směr ČR. Cestou jsme se ještě stavili v Outlet Village Palmanova - zcela neplánovaně, jelikož tam byl Tesla Supercharger. Byla jsem jako ve snu. V nakupování se nevyžívám tak, jako dříve, ale tohle nadchlo i otce. Vykoupili jsme Calvin Klein a s úsměvy od ucha k uchu jsme jeli spokojeně domů.


Itálie - Lido di Jesolo


Outlet village Palmanova


...a cesta domů přes Alpy.


Chtěla jsem vám taky oznámit, že má letitá spolupráce se Zdravým stravováním je u konce a od září se živím čistě (zatím) jen výživovým poradenstvím a trénováním ve Studiu Lapé. S tím budou souviset i nějaké menší změny např. rozšíření služeb. Nově taky nabízím tréninky, takže kdo je z Prahy nebo okolí, určitě mi napište. Hrozně mě baví funkční tréninky, a to klidně ve spojení s posilovnou, tudíž očekávejte pestrý (hodně propocený) trénink. Samotnou mě teď chytla taková motivace (to asi ty 3 kg, co jsem nechala v Chorvatsku), tak budu taky makat, abych se cítila dobře. Protože o ničem jiném to není. Od diet jsem si dala přes prázdniny pauzu a hrozně mi to prospělo. Přijde mi, že jsem teď jako nepopsaný list a už se nemůžu dočkat, jakými skvělými tréninky a zdravým jídlem ho zaplním.


...

Pokud ještě studujete, přeji úspěšný nový ročník, a pokud pracujete, dělejte, co vás baví, a naplňuje!

SHARE:

2 komentáře

  1. Na jachtu jsme se letos taky chystali, ale nějak nám to padlo. Fotky vypadají úžasně ! :)

    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  2. Very good post. I'm dealing with some of these issues
    as well..

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig