pátek 30. června 2017

4 days in Italy | Milano, Como, Verona | Team Veronica


Cestovatelský příspěvek jsem nepsala ani nepamatuji, ale jsem tak plná dojmů, že jsem si nemohla odpustit, abych vám tato tři krásná italská města nedoporučila. S Veru jsme vcelku spontánně před měsícem koupily letenky. Už dlouho jsme koketovaly s myšlenkou, že si uděláme akční dovolenou, jelikož válení na pláži nás (letos) moc nelákalo. Mou velkou láskou je Itálie a věděla jsem, že ji chci po částech celou procestovat. Když jsme objevily letenky za necelých 800 Kč (tam i zpět) do Milána, bylo rozhodnuto. Ubytování jsme si našly přes Booking.com. Zvažovaly jsme i Airbnb, ale cenově to vycházelo dráž. Nakonec jsme zvolily Hotel Corallo***, který vyšel myslím na cca 5700 Kč (vč. taxy) na 3 noci pro dva. Za ty penízky jsme byly nadmíru spokojené - čisto, velice příjemný personál a hlavně klimatizace.




Kromě návštěvy Milána jsme se rozhodly podívat i na jezero Lago di Como a do Verony, kde jsem se těšila snad ze všeho nejvíce. Musím říct, že všechny tři města nám vzala dech  teď zpětně nedokážu říct, kde se mi líbilo nejvíce. Miláno mě uchvátilo spojením moderní architektury s historickými stavbami. V Como jsem si připadala jak princezna v pohádce.Vše bylo tak malebné a výhled z vršku na jezero byl dechberoucí. Vyšláply jsme si co nejvýš to šlo. Třetí den jsme věnovaly Veroně. Přesunuly jsme se tam pomocí Flixbusu, který budeme od teď na našich cestách pravidelně využívat. Verona, ve tvaru srdce, je vyloženě městečko pro romantiky! Dýchne na vás svou láskou a odjíždíte s pocitem, že se tam musíte jednou vrátit. Nejlépe se svou drahou polovičkou.

Lago di Como

Po Lago di Como do Verony...

Juliin balkón

A teď k tomu, co vás asi zajímá nejvíce - JÍDLO! Spořádaly jsme nespočet zmrzlin, protože tu umí Italové nejlépe. Hned po příjezdu jsme vyzkoušely i místní pizzu, která nebyla poslední, dále jsme ochutnaly těstoviny i rissoto. Přes den jsme se stravovaly tak trochu "namátkově", ale večer jsme si pokaždé užily v některé z restaurací s prvotřídní obsluhou a džbánkem vína. Tak jak nepiju alkohol, bydlet v Itálii, je ze mě alkoholik (:-D). Jejich víno je prostě bezkonkurenční.

Navštívily jsme také Magnum store.

Sečteno podtrženo, tahle dovolená byla pomrně krátká, ale za to extrémně nabitá. Nachodily jsme přes 65 km a dojmů máme, jako bychom cestovaly měsíc. Deficit budu dospávat ještě týden, ale už plánujeme, kam příště! Chceme toho procestovat co nejvíce, dokud nás nic neváže.

...

Nějaké tipy?
SHARE:

3 komentáře

  1. krásne fotky!
    Ja mám veľmi rada ako Taliansko, tak aj ich jedlo ♥ asi dva roky dozadu sme boli v Ríme a neskutočne sa mi tam páčilo. Tento rok ideme okúsiť Sicíliu, tak som zvedavá, keďže to už bude "iné Taliansko".

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych doporučila Řím s Vatikánem, mini ostrůvky Murano, Burano, Torcello a městečko Mantova.

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, takových dobrot :) ♥ vidět, že jste si to vážně užily :)

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig