sobota 23. července 2016

Recipe: Vegetarian Pasta Bolognese


Minulý týden jsem dostala hroznou chuť na Šmakouna. Neměla jsem ho ani nepamatuju. O to víc mě potěšilo, že zrovna tento víkend byla akce ve Vitalandu, kde jsem si ho koupila s 20% slevou. A ne jednoho. Hned pět balení. Pro mě zatím novinkou byl Šmakoun s provensálským kořením. Když jsem přemýšlela, jak bych ho mohla upotřebit, napadly mě těstoviny s boloňskou omáčkou. To byl tedy záměr. Výsledek měl k omáčce daleko, ale chuťově se mi to nesmírně povedlo, proto se s vámi dělím o recept. 

Ingredience:

1 střední (červená) cibule
1 velká mrkev
2 střední rajčata
trochu kečupu (slazený stévií), popř. lžíce rajčatového protlaku
1 lžička olivového oleje
sůl, pepř
koření dle chuti
...Já použila Fit koření, které teď naprosto zbožňuji. Zejména druhy jako je medvědí paprika, pikantní rozmarýn, divoké koření a bylinková směs.

70 g rýžové těstoviny (penne)

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli opékáme. Asi po minutě přilejeme trochu vody a cca 5 minut dusíme pod pokličkou. Jakmile mrkev změkne, přidáme rajčata a dalších 5-10 min dusíme doměkka. Poté přidáme trochu kečupu a dochutíme solí, pepřem a kořením. V průběhu můžeme trochu podlévat vodou, kdyby se směs připékala. Nakonec přimícháme na kostičky nakrájeného Šmakouna a můžeme spolu s těstovinami podávat.


...

Konzumujete Šmakouna jen tak nebo vymýšlíte recepty?
Budu ráda za doporučení.

#notsponsored
SHARE:

8 komentářů

  1. Mňam, vypadá to skvěle :) Šmakouna mám docela ráda, nejvíce asi ty štíhlé nudle.. A je fakt, že není cenově nejlevnější ,takže jej nekupuju často, a když už, tak asi nejvíce neochuceného a sama jej potom dochutím. Ty sladké jsem ještě stále neměla (ano, měla bych se stydět!), ale....věřím, že časem se k nim dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně, taky kupuji jen v akci. Určitě ty sladké zkus. Jsou mé nejoblíbenější. Vždy si řeknu, že sním půl a pak do sebe tlačím druhou půlku :D

      Vymazat
  2. Já se přiznám, že se Šmakounem nemám ani maličkou zkušenost, jsem to ale pozadu :D Nějak jsem zatím neměla příležitost ho ochutnat! Recept vypadá skvěle, takže budu mít nejspíš brzy šmakounovou premiéru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristi, tak to zkus první ty sladké! Třeba švestku... ta je moje oblíbená. Z těch slaných pak doporučuji mexiko :)

      Vymazat
  3. Šmakouna jsem ochutnala jenom od kamarádky a je vážně dobrý, ale ještě jsem si ho sama nekoupila.
    Recept vypadá báječně :) mám ráda takovéto jednoduché dobré recepty :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm...to vypadá chutně a jednoduše zároveň. Rýžové těstoviny i šmakouna můžu, takže super tip na jídlo :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
  5. jak už padlo, je šmakoun docela drahý, dovedete si to jídlo představit s něčím jiným? že bych tam hodila třeba bazalkové tofu? nebo to bude humáč? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to bude dobré i s tofu :) jen bych ho asi nestrouhala, ale nakrájela na malé kostičky :)

      Vymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig