pondělí 6. března 2017

Review: FOOD DETECTIVE TEST | Shocking Results | A New Diet


Intolerance potravin. Téma, které je teď v prostředí zdravého životního stylu velice populární. Pokud nečtete můj blog poprvé, pak víte, že se živím jako výživová poradkyně. S intolerancemi se tedy setkávám téměř denně. Mezi ty nejběžnější patří intolerance na lepek nebo laktózu, popř. jejich kombinace. Někteří klienti si nechávají dělat testy u doktora, jiní intoleranci vypozorují sami, a jsou i takoví, kteří se lepku a laktóze vyhýbají už jen z principu, že se někde dočetli, jak jsou pro organismus škodlivé. Takovým se to většinou snažím vymluvit. Nač se omezovat, když nemusíte?! 

Já vždy jedla všechno. Nejsem alergická na žádnou potravinu a nikdy mě netrápilo nafouklé břicho, křeče, ani nic podobného. Posledních pár měsíců ale pozoruji, že něco není s mým tělem správně. Čím dál častěji se mi nafukuje břicho. Začínám se bát, že mě začnou lidé nechávat v MHD sednout a já budu muset potupně reagovat: "Ne děkuji, nejsem těhotná." Co mě ale obtěžuje nejvíce, je nadměrné zavodňování, a to ať už jsem v pitném režimu sebevíc poctivější. Na okolní reakce typu: "To je normální, to máš z toho cvičení," nebo "Asi ti nefunguje lymfa, zajdi si na masáže," začínám být alergická. Necvičím pro to, abych se cítila jako velryba, a nemíním dvakrát týdně chodit na masáže - nemám na to čas ani peníze. Rozhodla jsem se tedy jít jinou cestou...


Už před několika měsíci jsem narazila na Food Detective, test intolerance potravin. Zaujal mě právě tím, že seznam testovaných potravin je poměrně obsáhlý a hlavně - nemusíte k doktorovi. Nejsem strašpytel, ale už od malička mám k českému zdravotnictví odpor. To, co dokázali pos....t snad všem u nás v rodině, tomu se snad ani nedá věřit. A denně se ke mě dostávají čím dál peprnější příběhy od známých a přátel. Ale to by byl zase článek na jiné téma (bože, mi se zvedl krevní tlak :D). 

Minulý týden mi přijela na návštěvu do Prahy kamarádka Eva. Už dlouho jsme probíraly, že jí něco v jídelníčku nesedí a způsobuje jí to především akné. Evča se tedy rozhodla pro zakoupení Food Detective testu a zjistit tak příčinu svých problémů. Z výsledků jí vyplynulo, že by se měla vyhýbat hlavně mléku (vč. mléčných výrobků) a vejcím. Po měsíci na nové dietě má Evča o 300% lepší pleť a cítí se skvěle. A v tu chvíli dává podnět mě - jdu do toho taky! 
  • rychlé a spolehlivé testování
  • zkoumá až 59 potravin
  • výsledky do 40 minut
  • zlepší vaše zdraví


Jak takový test probíhá?

Samotný test provází malý odběr krve (pár kapek), která se smísí s roztokem a vylije na testovanou destičku. Po 20 minutách destičku opláchnete speciálním roztokem a vylejete na destičku roztok č. 2, čekáte 10 minut, opět opláchnete, nalejete roztok č. 3 a opět čekáte 2 minuty. Po posledním opláchnutí vidíte na destičce body s čísly, které se buď zbarví do modra nebo zůstanou bílé. Dle síly zbarvení jste schopni určit, jak moc velká intolerance na danou potravinu je.

Těm, co vadí krev i na fotce, se omlouvám! :D

Určitě vás zajímají mé VÝSLEDKY. Věřte, pro mě byly dosti šokující. Na jednu stranu se mi potvrdilo, co jsem očekávala, a to byla intolerance na mléko a mléčné výrobky. Které mimochodem tvoří asi 60 % mého jídelníčku, čili jsem stále doufala, že se mýlím. Co mě ale šokovalo nejvíc, byla (nejsilenější!) intolerance na vejce (možná je to jen žloutek, ale to už bohužel test neřekne). Ty totiž opravdu miluju a denně zkonzumuji minimálně dvě. Dále mi vyšla intolerance na pšenici (ne lepek - v dalším článku mohu podrobněji vysvětlit), arašídy, a poté pouze mírná intolerance na rýži (panebože, miluju rýži a všechny rýžové výrobky!!!), kvasnice a houby.

S Veru, která mi u testu asistovala, jsme se na sebe podívaly a doslova mi sebrala slova z úst: "Panebože, a co teď máš jako jíst?" No nic, nedělala jsem si test nadarmo. Vejce, která vyšla jako nejsilnější intolerance, (na čas) vyřadím. Ale mléčné výrobky zatím pouze omezím na minimum. Rýže vyšla pouze slabě, čili té se nevzdám, ale nebudu ji jíst denně. Dám si teď měsíc na nové "dietě", která bude zaměřena více na rostlinnou stravu. Zařadím více luštěnin a budu v jídle o něco více kreativní. Kousek od domu mám nádhernou zdravou výživu, tak ji konečně navštívím a budu zkoušet nové potraviny a chutě.


S Food Detective jsme uzavřela spolupráci. Mám totiž spoustu klientů, kteří trpí zdravotními problémy, postupné vyřazování potravin je příliš zdlouhavé, a ráda bych jim tímto pomohla. Tento test je pro ně skvělým řešením. Máte-li i vy o produkt zájem, kontaktujte mě na e-mail: veronika.duzi@email.cz, jelikož mám pro vás k objednávce skvělý bonus, a to tuto knihu v hodnotě 330 Kč. 

Průvodce potravinovými intolerancemi

V knize je přehledně popsáno, na co se daná intolerance vztahuje, čemu byste se měli vyhýbat, jaké suroviny hledat na etiketách, jak si sestavit jídelíček, co za potraviny nakupovat, atd. Musím říct, že i mě, která mám ve stravování nemalý přehled, výrazně obohatila. Navíc je krásně zpracovaná, takže se čte úplně sama.

...

Pokud máte nějaké otázky, napište mi je do komentářů.
Ráda udělám článek na pokračování, kde bych vypsala, jak vypadá můj jídelníček, zdravý nákup a jak se (až po několika týdnech) na nové dietě cítím - zajímalo by vás to?
SHARE:

8 komentářů

  1. Ach, ja by som si ten test nemohla urobit asi, pretoze predstava, ze by som sa mala vzdat potravin, ktore mam rada by bola priserna... tak radsej zijem v sladkej nevedomosti.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě :D Měla jsem stejné pocity, ale zbavit se zdravotních problémů je pro mě důležitější.

      Vymazat
  2. Nj na idiotoch sa dobre zarába..

    OdpovědětVymazat
  3. článek o tom, jak se teď budeš stravovat, bude fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Veru, dá se pořídit Food Detector u tebe levněji nebo to jde jen, pokud bych byla tvou klientkou?
    Děkuji, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káti, sleva bohužel domluvit nešla. Ale pokud do předmětu napíšeš "BONUS-VERONIKA-KNIHA", obdržíš k objednávce bonus - knihu v hodnotě 330 Kč.

      Vymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig