pátek 20. května 2016

Choose a Job You Love, and You Will Never Have To Work a Day in Your Life


Začátkem května jsem nafotila pár receptů pro Zdravé stravování. Fotografie výjdou v novém čísle časopisu Báječné recepty, ale teď jsem zjistila, že je to čtvrtletník, čili si počkám(e) až do července. Každopádně myslím si, že nic mi nebrání v tom, vám fotografie ukázat, a až časopis spolu s recepty výjde, určitě na to upozorním, abyste si případně mohli daná jídla doma připravit. Tento článek bych ale, už podle názvu, chtěla zaměřit trochu na něco jiného. A taky vás pozdravit! Protože je to neskutečná doba, co jsem si s vámi "povídala".

Jak víte, se Zdravým stravováním už spolupracuji nějaký ten pátek. Začalo to zcela nevinnou recenzí na krabičky a firma mě natolik nadchla, a tím nemyslím ani tak samotné výrobky jako spíše celý koncept, že s nimi spolupracuji do teď. Příjde mi to jako včera, kdy jsem se sešla osobně s majitelem a u kávy jsme vedli velice příjemný rozhovor o zrodu společnosti a o všem, co vedení takové firmy obnáší. Pokud si představíte nějakého veledůležitého pána v obleku, mýlíte se. Lukáš je neskutečně skromný člověk, který do všeho dává srdce. Jeho firma je takové jeho dítě, o které se stará 24/7. A věřte, že by v jeho pozici mohl založit ruce, dát nohy na stůl a jen rozdávat úkoly. Nebyl by v dnešní době jediný. Všichni se ženou po výdělku a zapomínají mnohdy na to nejdůležitější - proč to celé dělají. Luki ale založil firmu už před několika lety a stále si drží svou kvalitu! Suroviny používá nejvyšší BIO kvality a neustále zkouší něco nového. I za cenu, že třeba prodělá, ale splní si tím svůj sen. Narážím tím na "historku", kterou mi vyprávěl, když v rámci krabičkové diety vytvořil o prázdninách asijský týden, a musel doslova vykoupit Sapu. Všichni se chytali za hlavu, ale on si šel za svým. Uznejte sami, tohle nemohlo být nic výdělečného. Ale setkal se s velkým ohlasem od lidí, a to pro něj bylo důležitější. Lidé ochutnali jídla, ke kterým by se třeba nikdy nedostali. No a takhle Luki klade čím dál větší nároky na celé budování firmy. A konkrétně já věřím, že když je člověk poctivý a má nemalé cíle, tak se mu to vrátí. Ostatně, sama jsem od mala od otce k tomu vedená - být poctivá a trpělivá (s tím druhým trochu bojuju :-D).


Posledních pár měsíců jsem spolupracovala se Zdravým stravováním hlavně v rámci praxe. Měla jsem totiž to štěstí, že aktivity jako focení a psaní článků spadají pod můj obor (mediální komunikace - pro ty, kdo neví). Jsem ale moc ráda, že i nyní po skončení praxe, naše spolupráce pokračuje, a co víc, nabírá ne malých rozměrů. Máme plány. Velké plány. A já se nemůžu dočkat, až vás se vším seznámím. Chtěla bych, abyste Zdravé stravování na mém blogu vnímali jako něco, co mě neskutečně naplňuje. Já si totiž stojím za tím, že práci bychom měli vnímat jako koníček, a to pro mě tahle spolupráce je. Splňuje přesně to, co očekávám - kreativita, možnost seberealizace, žádné svazující podmínky - mám ve všem volnou ruku, jsem pánem svého času, neustále se učím něčemu novému,... A opět a znovu musím poděkovat blogu - tedy VÁM! Protože právě díky prvotní recenzi pro vás, jsem tuto příležitost dostala. Někdy mám pocit, že sním, a ono je to tak trochu pravda - žiju si svůj sen. Neotáčím se příležitostem zády a jdu jim naproti. Ať už jsou tedy vaše záliby jakékoli, udělejte z nich svou "dream job". Protože s takovou nikdy nebudete mít pocit, že chodíte do práce, a zároveň nebudete muset, jak se říká, otáčet každou korunu.

Nerada bych, abyste si mysleli, že propaguji Zdravé stravování kvůli nějakého profitu. Do teď jsem za to neměla ani korunu. Bylo a je to zcela dobrovolné. Když se mi totiž něco líbí a získá si to moje srdce, tak to ráda doporučím ostatním. Každopádně je to stále má vedlejší činnost, a tak se nemusíte bát, že bych se vzdala svého výživového poradenství. Ba naopak - zatím je to moje numero uno a i v tomto směru očekávejte velké novinky a změny! Napovím, že to souvisí s mým stěhováním do Prahy (už se to blíží!). Ale zveřejnění vypadá až na začátek roku 2017. Přípravy totiž zaberou spoustu času. Co však mohu slíbit už teď je, že to bude opravdu velkýýýý a budete toho součástí. Skoro se o tom bojím mluvit, abych něco nezakřikla.


Teď mě čeká měsíc učení, jelikož to vypadá, že 20.6. bych se měla postavit před komisi a obhájit si ne jen svou absolventskou práci, ale především mé nevědomosti. Tak mi držte palce. Pokud i vy máte letos státnice nebo se zrovna učíte na zkoušky, přeji mnoho štěstí a držím vám palce!!!

...

P.S. Zájemce o jídelníčky přijímám až od července. Nyní se chci plně věnovat škole, svým stávajícím klientům a také mě čeká stěhování, takže toho budu mít víc než dost. Pak jsem ale zase vaše! Mějte se zatím krásně a nezapomeňte mě sledovat na sociálních sítích: IG (veronikaduzi), Snapchatu (veronikaduzi) a FB (Veronika Duží - Health & Nutrition), kde se snažím alespoň občas přispívat. Na facebook teď budu sdílet články, které píšu přímo pro Zdravé stravování, takže vám moje tipy neutečou :)

SHARE:

5 komentářů

  1. Mňam, tie smoothies by som si hneď dala !
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. To zní fakt krásně a fotky jsou super:) Přeju hodně štěstí do budoucna!

    OdpovědětVymazat
  3. Kočko budu držet všechny palce,ať to jde dobře i nadále!!:))

    OdpovědětVymazat
  4. Moc držím palce, určitě vše dobře dopadne!

    A.

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig